Contact & FAQ

We hopen met Bolmate iets moois te hebben neergezet.
Vragen of tips? Neem gerust contact op!


Levi Kok – Founder

Veelgestelde vragen

In het geval van bol.com specifiek, moet je een factuur opmaken voor alle goederen en diensten die je levert aan andere ondernemers, waarbij je btw rekent. Dit is de BTW factuur. Als verkoper op bol.com ben jij verplicht te factureren. Technisch gezien is bol.com namelijk de tussenpersoon. Je kunt jouw bol.com btw facturen automatiseren met Bolmate.

Het bol.com platform brengt verkopers en kopers bij elkaar maar bol.com is geen partij in de verkoop tussen een verkoper en een koper. De eventuele factuur moet dus ook door de verkoper worden opgesteld en niet door bol.com. Het is de verantwoordelijkheid van de verkoper om de btw over zijn verkopen af te dragen aan de Belastingdienst. Dit betreft in principe alle verkopen, dus ook de verkopen waarvoor een koper geen factuur vraagt.

Bol.com geeft de daadwerkelijke mail van de klant niet weer, maar maakt hier een {random}@bol.com mailadres van die wij ontvangen van de API. Ook de mails richting de klant worden veranderd in een {random}@bol.com mailadres.

De mails van Bolmate worden vanaf onze servers verzonden, zodat we jouw e-mail server niet belasten en je niet hoeft niet te worstelen met POP en SMTP mail instellingen.

Wat ziet de klant?

De klant ontvangt een mail die er zo uit ziet:

from: {jouw bedrijfsnaam} via bol.com, <{random}@bol.com>

Reacties op de e-mails worden automatisch naar jouw inbox gestuurd en daar kun je gewoon op reageren.

We slaan alle nieuwe orders sinds het gebruik van Bolmate altijd op, deze kun je altijd terugvinden en weergeven, downloaden, versturen, etc.

Bij ingebruikname van Bolmate, halen we de orders van de afgelopen 30 dagen ook op.

Ook voor orders van verder terug (dus ouder dan een maand voordat je begon met Bolmate)  kun je een factuur opmaken, alleen moet je hierbij vaak nog enkele gegevens zelf invullen. bol.com geeft namelijk via de API niet meer alle gegevens aan ons van hele oude orders.

Ja, je kunt gratis een tweede verkoopaccount toevoegen voor hetzelfde bedrijf. Doe dit door een tweede account onder een ander mailadres aan te maken, en stuur ons vervolgens een mail. Dan geven we dit account een gratis upgrade.

Zeker, een API is juist bedoelt voor koppelingen met een derde partij. Dankzij de koppeling van Bolmate met bol.com worden klanten beter geholpen en zijn er minder klantenvragen, dus het is ook voor bol.com een goede uitkomst.

Ja, zowel particuliere als zakelijke klanten ontvangen namelijk geen BTW factuur van bol.com. Deze moet de verkoper zelf aanleveren. Door proactief deze facturen te maken en versturen, ben je zo de klantenvragen voor.

Zeker. Met een druk op de knop kun je een credit factuur aanmaken voor een eerder verzonden factuur.

Wij voldoen aan de AVG regelgeving. Hierbij wordt jij, de klant, van rechtswege doorgaans beschouwd als de verantwoordelijke, omdat jij de eigenaar van de gegevens bent. Bolmate wordt gezien als de verwerker, omdat het de gegevens voor klanten verwerkt zonder onder hun gezag te staan. Bolmate is degene die ten behoeve van de verantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt. Bolmate staat niet onder rechtstreeks gezag van de verantwoordelijke. Daarnaast slaan wij alle privacy-gevoelige data veilig en versleuteld op. Hier hebben wij zelf geen toegang toe, en dus kunnen wij dit ook niet inzien noch gebruiken voor andere doeleinden.

De factuurgegevens worden opgeslagen voor jouw administratie, zo voldoe je aan de wettelijke bewaarplicht van 7 jaar. Alleen jij hebt toegang tot deze data die veilig is opgeslagen met onze sterke encryptie. Wij voldoen aan de AVG Privacy regelgeving. Je kunt de facturen exporteren voor jouw boekhouding.

Zeker! Je kunt Bolmate 14 dagen gratis uitproberen, waarna het abonnement automatisch wordt stopgezet. Wil je nog wat langer proefdraaien, dan verlengen we je proefperiode. Je kunt elke dag gemakkelijk opzeggen, zowel tijdens de proefversie als tijdens de betaalde periode. Als je ons was vergeten en per ongeluk betaald hebt of Bolmate bevalt toch niet, geven we je geld gewoon terug. Daar doen wij niet moeilijk over.

Je kunt de facturen exporteren via onze export functie naar een UBL bestand.  Vervolgens kun je dit bestand importeren in jouw boekhoudpakket. UBL is de standaard voor boekhoudpakketten en worden door bijna alle boekhoudprogramma's ondersteund zoals Exact, Moneybird, e-Boekhouden en nog veel meer. 

Je kunt ook jouw gegevens ook exporteren naar Excel of de facturen downloaden als PDF.

In de instellingen van je account kun je eenvoudig het juiste BTW tarief per product instellen. Je kunt een standaardtarief per land kiezen en/of per product een specifiek percentage (per land) instellen. Ons systeem herkent automatisch het bestelde product en berekent aan de hand van het ingestelde BTW tarief het juiste BTW bedrag.

Mailadres

info@bolmate.nl

 

Bedrijfsgegevens

Bolmate B.V.
KvK: 81050151
BTW: NL861906214B01

Kees Broekmanstraat 437

1095MS, Amsterdam

Arrow-up