Contactpagina & FAQ

Bedrijfsgegevens

Kingcable
KvK: 67667309

BTW: NL002372720B46

Domselaerstraat 58,

1093MA, Amsterdam

Telefoonnummer

+316 432 000 49
Werkdagen tussen 10 en 18u

Contactformulier

  Veelgestelde vragen

  In het geval van Bol.com specifiek, moet je een factuur opmaken voor alle goederen en diensten die je levert aan andere ondernemers, waarbij je btw rekent. Dit is de BTW factuur. Als verkoper ben jij verplicht te factureren. Technisch gezien is Bol.com namelijk een tussenpersoon. Bol.com kan zelf geen facturen met btw opmaken, omdat als zij dit wel deden, zij vervolgens de btw zelf moeten afdragen over deze orders.

  Bol.com geeft de daadwerkelijke mail van de klant niet weer, maar maakt hier een {random}@bol.com mailadres van die wij ontvangen van de API. Ook de mails richting de klant worden veranderd in een {random}@bol.com mailadres.

  De mails van Bolmate worden vanaf onze servers verzonden, zodat we jouw e-mail server niet belasten en je niet hoeft niet te worstelen met POP en SMTP mail instellingen.

  Wat ziet de klant?

  De klant ontvangt een mail die er zo uit ziet:

  from: {jouw bedrijfsnaam} via bol.com, <{random}@bol.com>

  Reacties op de Bolmate mails worden naar jouw inbox doorgestuurd.

   

  Elke nieuwe klant vragen we tijdens het aanmelden of zij eenmalig ook alle order van de afgelopen 30 dagen willen mailen met de factuur. 

  Je kunt alle oudere orders altijd terugvinden in Bolmate.

  Ja, je kunt meerdere bol.com verkoop account koppelen aan een enkel Bolmate account.

  Zeker, een API is juist bedoelt voor dit soort tools gemaakt door een derde partij. Dankzij Bolmate worden klanten beter geholpen en zijn er minder klantenvragen, dus het is ook voor Bol.com een uitkomst.

  Dat vroegen wij ons ook af, toen wij als Verkoper op Bol voor het eerst een BTW factuur moesten maken. Als Bol.com een BTW factuur afgeeft, betekent dit dat zij deze BTW ook moeten afdragen aan de Belastingdienst. Echter laten zij dit liever aan de verkopers over. Daarom doet Bol dit niet zelf.

  Ja, standaard wordt naar alle klanten de BTW factuur verzonden. Zowel particuliere als zakelijke klanten ontvangen namelijk geen BTW factuur van bol.com. Deze moet de verkoper zelf aanleveren. Door proactief deze facturen te maken en versturen, ben je zo de klantenvragen voor.

  Zeker. Met een druk op de knop kun je een credit factuur aanmaken voor een eerder verzonden factuur. Handig als er bijvoorbeeld niet geleverd is. Wijzig je een factuur, dan wordt de versie daarvoor automatisch gecrediteerd.

  Wij voldoen aan de AVG regelgeving. Hierbij wordt jij, de klant, van rechtswege doorgaans beschouwd als de verantwoordelijke, omdat jij de eigenaar van de gegevens bent. Bolmate wordt gezien als de verwerker, omdat het de gegevens voor klanten verwerkt zonder onder hun gezag te staan. Bolmate is degene die ten behoeve van de verantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt. Bolmate staat niet onder rechtstreeks gezag van de verantwoordelijke. Daarnaast slaan wij alle privacy-gevoelige data veilig en versleuteld op. Hier hebben wij zelf geen toegang toe, en dus kunnen wij dit ook niet inzien noch gebruiken voor andere doeleinden.

  De factuurgegevens worden opgeslagen voor jouw administratie, zo voldoe je aan de wettelijke bewaarplicht van 7 jaar. Alleen jij hebt toegang tot deze data die veilig is opgeslagen met sterke encryptie. Dit voldoet aan de AVG Privacy regelgeving.

  Zeker! Je kunt Bolmate 30 dagen gratis uitproberen, waarna het abonnement wordt omgezet in een betaalde versie. Je kunt elke dag gemakkelijk opzeggen, zowel tijdens de proefversie als tijdens de betaalde periode. Als je ons was vergeten en per ongeluk betaald hebt of Bolmate bevalt toch niet, geven we je geld gewoon terug.

  Dit kan, neem hiervoor contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

  Arrow-up