Nu Factuuraanvragen automatisch afhandelen in bol.com met Bolmate!

Levi
Automatisch factuuraanvragen afhandelen én voor zijn met Bolmate!

Goed nieuws!

Het is nu ook mogelijk om jouw BTW Facturen automatisch te laten uploaden door Bolmate!

Dit betekent dat je géén factuuraanvragen meer zult hebben, de factuur staat altijd al klaar voor de klant om te downloaden in haar bol.com portaal.

Hoe werkt het?

Dankzij onze langdurige samenwerking met bol.com als software specialist in BTW Facturen kunnen wij nu de in Bolmate aangemaakte BTW Facturen rechtstreeks naar bol uploaden.

Met deze feature kun je nu drie nieuwe dingen in Bolmate:

1) Proactief factuur uploaden

De optie om elke nieuwe factuur automatisch te uploaden naar bol. De klant kan hem dan downloaden in haar eigen bol portaal. Er is dan geen optie tot factuuraanvraag meer. Als je proactief uploaden aanzet, zullen er met de tijd steeds minder factuuraanvragen zijn.

2) Automatisch reageren op factuuraanvragen

Het proactief uploaden van facturen gebeurt voor nieuwe orders. Voor oude orders zullen klanten nog een factuuraanvraag indienen. Er is daarom ook de optie om Bolmate automatisch op factuuraanvragen te laten reageren, indien de factuur in Bolmate te vinden is.

3) Handmatig reageren

Is de order van vóór begin gebruik Bolmate, dan is er nog geen factuur. In dit geval kunnen we hem niet automatisch uploaden, de aanvraag blijft open. In dit geval moet je deze factuur nog even handmatig aanmaken (zoek hem op op ordernummer) en beantwoorden.

Zo bespaar je veel tijd!

Wil je nog meer mogelijkheden? Laat het ons weten.

Nooit meer factuuraanvragen?

In ieder geval bijna nooit meer 🙂

Je zal veel tijd besparen en er zullen bijna geen factuuraanvragen meer zijn.

Ik kan nog wel een scenario bedenken waarin je (alleen in het begin van gebruik Bolmate) nog wel een factuuraanvraag of klantvraag krijgt.

Ten eerste, is er het scenario dat een klant een aanvraag indient waarvoor er geen factuur in Bolmate te vinden is, omdat deze order nog van voor gebruik Bolmate is. In dit geval moet je deze factuur nog even handmatig aanmaken (zoek hem op, op ordernummer) en beantwoorden. Dit kan gemakkelijk in jouw Bolmate account.

Ten tweede zal niet elke klant weten dat ze de factuur nu kunnen downloaden in hun bol klantportaal, dus je kunt nog wat vragen verwachten.

Interesse?

Je kunt het 14 dagen uitproberen met een gratis Bolmate account.
Stopt automatisch, geen betaalgegevens nodig.

Langer nodig? Stuur een mailtje en we verlengen de proefperiode!

More great articles

Hoe maak ik API keys voor bol.com Retailer API aan?

Met de Retailer API van bol.com kun je je verkoopaccount koppelen met bijvoorbeeld je fulfilment partij, boekhouder of met Bolmate.…

Read Story

Dit is hoe de winkelwagentruc van bol.com verkopers werkt

Misschien heb je wel eens gehoord van Product Research Tool bedrijfjes die jou tegen betaling kunnen vertellen hoeveel omzet een…

Read Story

BTW Factuur voor Bol.com maken? – Eenvoudig met Bolmate

Je bent een verkoper op bol.com en je krijgt een klantenvraag om een BTW factuur te maken. Hoe zit dit…

Read Story
Arrow-up